HATÁRTALAN SZABADSÁG+

BMW M

Az új BMW M4 Cabrio. Radikálisan több.

HATÁRTALAN SZABADSÁG+

Az új BMW M4 Cabrio. Radikálisan több.

HATÁRTALAN SZABADSÁG+Az új BMW M4 Cabrio. Radikálisan több.

Adrenalinnal tele kergetőzés a napsugarakkal. Pengeéles menettulajdonságok, rabul ejtő agilitás és bizsergetően izgalmas dinamizmus. Egy motor, amely lenyűgöző módon mutatja meg fölényes képességeit, és amely egy egész sor, félreismerhetetlenül versenysportos ihletésű technológiával rendelkezik. Végül pedig a mindezt nyugtázó elégedettség, amely a tető leengedése után a mosolyra húzódó szájban fejeződik ki: a BMW M4 Cabrio maga a négy keréken járó szabadságvágy.BMW M4 Cabrio:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 9,1 (8,7)
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 213 (203)

Az üzemanyagfogyasztási, valamint a CO2-kibocsátási adatok a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak. A fogyasztás meghatározása az EU vezetési ciklus alapján történt. Az illusztrációban szereplő modellek olyan felszereltségeket és tartozékokat tartalmazhatnak, amelyek nem részei az alapfelszereltségnek.

BMW M

Gyorsulás, 0–100 km/óra, s

4,6 (4,4)

Max. teljesítmény, kW (LE) / 1/perc

317 (431)/5500–7300

Kombinált fogyasztás, l/100 km

9,1 (8,7)

CO2-kibocsátás, g/km

213 (203)

Saját tömeg (EU), kg

1840 (1865)

A 450 LE (331 kW) teljesítményt felszabadító M TwinPower Turbo 6 hengeres benzinmotor és a számos, az autóversenyzés világa által inspirált technológia szabadjára engedi az adrenalinnal teli nagy teljesítményt és a határtalan vezetési élményt. Mindennek köszönhetően az autó semmihez sem hasonlítható érzéssel ajándékoz meg – függetlenül attól, hogy keménytetője éppen nyitott vagy zárt állapotban van-e. Az új BMW M4: a négy keréken járó szabadságvágy.

DIZÁJN+

VONZERŐ+

A BMW M4 Cabrio hamisítatlanul sportos jellegével, dinamikus sziluettjével, valamint lehajtható keménytetőjével – amely az évnek mind a 365 napján korlátlan vezetési élményt garantál – készteti szárnyalásra a képzeletet. A nyitott tetős autózás fényét az olyan további dizájnelemek emelik még tovább, mint az M4-emblémával ellátott, dupla rácselemes vesék, az oldalsó M kopoltyúk és a szögletes M kipufogók.

TÖKÉLY+

A BMW M4 Cabrio izmos és sportos fellépésű markáns élekkel fűszerezett, nyúlánk stílusának köszönhetően. A nyújtott sziluett, amely a látványos, széles farban végződik, az autóban rejlő, kitörni vágyó erőt fejezi ki – függetlenül attól, hogy a keménytető éppen zárva vagy nyitva van-e.

LENYŰGÖZŐ STÍLUS+

A BMW M4 Cabrio magasfényű fekete, dupla rácselemekkel rendelkező vesékkel, valamint nagyméretű légbeömlő nyílásokkal ellátott, az előrehaladás vágyát kifejező orr-részét a teljes egészében LED-es fényszórók teszik még hangsúlyosabbá. Utóbbiak – amelyeknek filigrán alakja nappal ragyogóan magabiztos fellépést biztosít – éjszaka tökéletesen világítják meg az utat.

KIFEJEZETŐ ERŐ+

A markánsan domborodó kerékjárati ívek a BMW M4 Cabrio letaglózó erejét fejezik ki. Az újratervezett LED-es hátsó lámpák – akár világítanak, akár nem – kihangsúlyozzák a far által sugárzott elszántságot. A szögletes M dupla kipufogók és az M diffúzor tökéletesen beleolvadnak a jellegzetes légkivezető nyílásokkal ellátott hátsó köténybe.

AERODINAMIKUSSÁG+

Az Air Curtain két, függőlegesen álló légbeömlő nyílása, valamint az Air Breather oldalt található kopoltyúi csökkentik a kerékjáratokban létrejövő légellenállás mértékét. Mindez optimalizálja az aerodinamikai tulajdonságokat, egyszersmind növeli a pulzusszámot.

INTENZITÁS+

Amint a lehajtható keménytetőt mozgató, automatikus működésű mechanizmus nagyjából 20 másodperc alatt elvégezte a nyitási műveletet – akár 18 km/órás sebesség mellett is –, Önt átjárja a kabrióélménnyel fűszerezett vezetési élmény. Az autó felhajtott tetővel sem kevésbé ellenállhatatlan – ráadásul az ilyenkor extra szintű biztonságot nyújt, és még nagy sebességnél kellemesen csendes az utastere.

HANGSÚLYOSSÁG+

A hátsó lámpák esetében a világító funkciókat szintén teljes egészében fénykibocsátó diódák látják el. A nyújtott L-alakú, megszakítás nélküli fénydizájnnal rendelkező lámpák harmonikusan húzódnak rá a csomagtérfedélre, még jobban kiemelve ezzel a far egyedülálló stílusát.

M VERSENYCSOMAG.

A megnövelt motorteljesítménynek, valamint a speciális hangolású adaptív M futóműnek köszönhetően az M versenycsomag jól érzékelhetően fokozza a dinamizmust. A fekete króm borítású, dupla végekkel ellátott M Sport kipufogórendszer mindezt erőteljes, telt hangzással festi alá. A csomag részét képezik továbbá a 20 colos, elöl és hátul eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelt könnyűfém keréktárcsák is.

BELSŐ TÉR+

MŰSZERFAL+

Aligha létezik ennél sportosabb belső tér: ott van például az ergonómiailag optimalizált M bőrkormány a rajta található két M Drive gombbal, amelyek az egyéni járműbeállítások előhívására szolgálnak. De említhetnénk még az M-specifikus műszeregységet is. Röviden: odabent olyan atmoszféra várja Önt, amely telve van dinamizmussal és a technikai fejlődés szellemével.

VEZETŐORIENTÁLTSÁG+

A vezető látómezőjét az M dizájnnal rendelkező, műszerfal és az ergonomikus M bőrkormány uralják. Az egyéni beállítások a központi M Drive gombbal aktiválhatók. Amennyiben az autó M duplakuplungos sebességváltóval van ellátva, közvetlenül a puha nappa bőrrel borított kormánykarima mögött váltófülek is találhatók.

OLDALTARTÁS+

Az integrált fejtámlával, valamint a vállmagasságban elhelyezett, megvilágított M-logóval ellátott M ülések, amelyek tökéletes oldaltartást biztosítanak, szabályosan felkeltik a vágyat az egyéni rekorddöntésre. A sportos stílusú vezetés megtámogatása érdekében a középkonzol vezetőoldali részén térdtámaszt helyeztek el.

RÉSZLETGAZDAGSÁG+

Arról, hogy az M-karakter még magasabb szintre emelkedett, a részletek is meggyőzően árulkodnak – például a középkonzol esetében, ahol a rádió- és a klímavezérlő egység bizonyos elemeit krómbetét díszíti.

EXKLUZIVITÁS+

A fizika határain való autózás a sportos exkluzivitás világába alámerülve – nos, ez még véletlenül sem ellentmondás a BMW M4 Cabrio esetében. Az M ülések például ugyanazt a kimagasló minőséget képviselik, mint a teljes belső tér. Kitűnően szemlélteti mindezt a képen látható Silverstone színű Merino bőrkárpit.

LÁTVÁNYOSSÁG+

A valódi exkluzivitás a második pillantás után sem halványul. Remek példák erre az opcionális Zongoralakk fekete belső díszítőelemek, amelyek a BMW Individual kollekciót gazdagítják. A díszítőelemek fényes felületükkel teszik fel a végső ecsetvonást a belső tér sportos, progresszív összképére.

450 LE

Az opcionális M versenycsomaggal a BMW M4 Cabrio még nagyobb dinamizmust présel ki a 450 lóerős (331 kW) motorból. A csomag további elemei: speciálisan hangolt adaptív M futómű, polírozott, 20 colos, elöl és hátul eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelt csillagküllős 666 M könnyűfém keréktárcsák, valamint a hangzást még markánsabbá tevő M Sport kipufogórendszer.

SZÍVDOBBANÁS+

A BMW M4 Cabrio vezetése lélegzetelállítóan intenzív érzést kelt, amely a határtalan vezetési élmény forrása. E nagy teljesítményű atléta esetében minden a dinamizmust és az agilis menettulajdonságokat szolgálja. A számos, az autóversenyzés világából származó technológiának köszönhetően pedig a szoborszépségű sportoló a lehető legprecízebb módon viszi át az útra a motor erejét – mindez még inkább így van akkor, ha az autó el van látva az opcionális M versenycsomaggal, amelyhez nagyobb motorteljesítmény tartozik, és amelynek része a speciális hangolású adaptív M futómű is.

M TWIN POWER TURBO SOROS 6 HENGERES BENZINMOTOR.

M TWIN POWER TURBO SOROS 6 HENGERES BENZINMOTOR.

A 3,0 literes, 6 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotor két világ legjavát egyesíti: az akár 7600-as percenkénti fordulatszámmal jellemezhető pörgősséget, valamint a letaglózó, az 550 Nm-es csúcsnyomaték formájában megnyilvánuló erőt. A bi-turbó feltöltés, a közvetlen befecskendezés és a jellegzetesen M-es finomhangolás jóvoltából a motor a gázpedál legenyhébb lenyomására is igen élénken reagál és magabiztosan árasztja magából hajtóerőt. A számos innováció – például a perselymentes konstrukció vagy a korábbiaknál könnyebb, az intelligens könnyűépítés szellemében tervezett vezérműtengely – fokozza a dinamizmust és a gyorsulást, mérsékli a fogyasztást, emellett lehetővé teszi az optimális, szinte tökéletesen 50:50 arányú súlyelosztást. A mérnökök erőfeszítéseinek hozadéka: párjukat ritkítóan agilis menettulajdonságok, amelyekhez az M motor összetéveszthetetlen hangja adja a zenei aláfestést.

AGILITÁS+

A BMW EfficientLightweight – amely az intelligens, a hatékonyságot fokozó, az ultrakönnyű anyagoknak különös jelentőséget tulajdonító könnyűépítési filozófia elemeinek összefoglaló neve – kitüntetett szerepet tölt be az M modellek esetében. A koncepció eredményeként számottevő mértékben csökken a tömeg, ugyanakkor nagyobb lesz a karosszéria merevsége. A gyakorlatban mindez a jobb irány- és úttartásban, valamint a fokozott dinamizmusban és agilitásban nyilvánul meg.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • BMW M4 Cabrio:
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 9,1 (8,7)
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 213 (203)

  A zárójelben szereplő adatok a Drivelogic funkcióval ellátott hétfokozatú M duplakuplungos sebességváltóval felszerelt járműre vonatkoznak.

  Az üzemanyagfogyasztási, valamint a CO2-kibocsátási adatok a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak. A fogyasztás meghatározása az EU vezetési ciklus alapján történt. Az illusztrációban szereplő modellek olyan felszereltségeket és tartozékokat tartalmazhatnak, amelyek nem részei az alapfelszereltségnek.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO2 Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.

  A feltüntetett adatok nem egy bizonyos járműre vonatkoznak, és azok nem képezik konkrét ajánlat tárgyát; az itt szereplő értékek kizárólag a különböző járműtípusok összehasonlításának célját szolgálják. A gyártás és az üzemanyag-előállítás, valamint -ellátás során keletkező CO2-kibocsátást az 1994/94/EU direktíva értelmében nem vették figyelembe a CO2-kibocsátási adatok meghatározásánál.