BMW M

LÁTHATATLAN MÁSODPILÓTÁK.

BMW ConnectedDrive vezetőt segítő rendszerek a BMW M2 Coupét.

Egy M modell volánja mögött a vezetőnek egyetlen dolga van: élvezni a színtiszta vezetési élményt. Minden más feladatot rábízhat másokra. Például az olyan intelligens rendszerekre, mint a Driving Assistant és a sávelhagyásra figyelmeztető jelzés, amelyek azonosítják a leselkedő veszélyeket. A Professional navigációs rendszer pedig biztos kézzel vezeti Önt körbe akkor is, amikor éppen nem a versenypályán van. Az utat tökéletesen bevilágító BMW Selective Beam plusz biztonságot szolgáltat. Végül pedig ott a tolatókamera, amely még könnyebbé teszi a parkolást és a manőverezést.

PROFESSIONAL NAVIGÁCIÓS RENDSZER.

A Professional navigációs rendszert letisztult dizájn és kimagasló szolgáltatáskínálat jellemzi. A berendezés egyszerű és könnyen használható navigációs rendszert tartalmaz, amely harmonikusan illeszkedik a BMW többi fedélzeti rendszeréhez, például a Touch kontrollerrel ellátott iDrive vezérlési koncepcióhoz. A rendszer magában foglalja a beszédvezérlést, a DVD-meghajtóval ellátott BMW Professional rádiót, illetve tartalmaz egy 20 GB-os, az audiofájlok tárolására fenntartott merevlemezt is. A beépített, 8,8 colos, színes, osztottképernyő-funkciós (fő- és kiegészítő képernyő) LCD-kijelzőt úgy tervezték meg, hogy az optimálisan leolvasható és áttekinthető legyen.

  • iDrive kontroller

    A közvetlen menüelérést biztosító gombokkal, nyolc „kedvencek” gombbal, valamint beszédvezérlés funkcióval kiegészített iDrive Touch kontroller intuitív kezelhetőséget biztosít azáltal, hogy Ön az érintés-érzékeny felületen kézírással viheti be az úti cél adatait. A háromdimenziós, térképháttérként műholdas képeket használó térkép-megjelenítés – a térképen a bizonyos kiemelt tereptárgyak fotórealisztikusan tűnnek fel – izgalmas vizuális élménnyé avatja a navigálást.

  • Térképfrissítések

    A térképfrissítéseket az autó tulajdonosa a jármű vásárlásától számított három évig ingyenesen kérheti a hivatalos BMW Márkakereskedőktől.

DRIVING ASSISTANT.

A Driving Assistant felszereltség a kameraalapú sávelhagyásra figyelmeztető jelzést, valamint az enyhe városi fékezés funkcióval ellátott túl kis követési távolságra figyelmeztető jelzést és gázolásveszélyre figyelmeztető jelzést foglalja magában.

Sávelhagyásra figyelmeztető jelzés.

A sávelhagyásra figyelmeztető jelzés figyeli az útfelfestési jeleket, és kb. 70 km/órás sebesség felett, a kormánykerék rezegtetésével figyelmezteti a vezetőt az akaratlan sávváltásra. A rendszer nem ad jelzést, ha a sávváltás szándékos – tehát például akkor, amikor az irányjelző be van kapcsolva.

Ütközésveszély-jelzés.

Az enyhe városi fékezés funkcióval ellátott túl kis követési távolságra figyelmeztető jelzés a járműveket, a gázolásveszélyre figyelmeztető jelzés pedig a gyalogosokat észleli. Amennyiben az elöl haladó jármű hirtelen fékez, a BMW azonnal reagál a helyzetre, ha aktiválva van a túl kis követési távolságra figyelmeztető jelzés. A rendszer több lépcsőben figyelmeztet. Először egy figyelmeztető szimbólum jelenik meg, amely villogni kezd, és közben akusztikus jelzés is hallható, végül pedig finoman működésbe lépnek a fékek is (kb. 60 km/órás sebességig).

Gázolásveszély-jelzés.

A gázolásveszélyre figyelmeztető jelzés, amely 10 és 60 km/órás sebesség között működik, egylépcsős figyelmeztetést ad ki akut veszély esetén. A rendszer figyelmeztet a gázolásveszélyre, egyúttal pedig felkészíti a fékeket a gyorsabb reagálás érdekében. Vészhelyzetben a rendszer aktiválja a fékeket. A funkció sötétben és ködben korlátozottan működőképes.

TOLATÓKAMERA.

TOLATÓKAMERA.

A tolatókamerának köszönhetően a vezető manőverezés és parkolás közben a központi kijelzőn láthatja az autó mögötti területet. A tolatókamera 15 km/óránál lassúbb hátramenet esetén – például parkoláskor – jobban beláthatóvá teszi a jármű környezetét.

A központi kijelzőn megjelenő segédvonalak, valamint az akadályok színes jelzése tájékoztatják a vezetőt arról, hogy a parkolóhely nagysága megfelelő-e – ha igen, akkor ezek a jelzések segítséget is nyújtanak a manőver végrehajtása közben. Amennyiben a kormánykerék el van fordítva, piros színű, hajlított vonalak jelennek meg. A zöld színű segédvonalak helyzete a kormánykerék minden mozdulatára változik.

A tolatókamera automatikusan kikapcsol tíz méter megtétele után, illetve akkor, amikor a sebesség meghaladta a 15 km/órát. Amennyiben az autó el van látva vonóhoroggal, a tolatókamera speciális zoom funkciója teszi könnyebbé a vontatmány rögzítését.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

A vakításmentes távolságifényszóró-asszisztens még kényelmesebbé teszi az Ön számára az éjszakai vezetést. A rendszer anélkül biztosít tökéletes megvilágítást, hogy elvakítaná a többi vezetőt. Az érzékelők felismerik a közlekedőket, és kitakarják azokat a reflektor fénynyalábjában.

 

  • Egy jármű energiahatékonysági besorolása a mért CO₂-kibocsátáson alapul, számításba véve a jármű tömegét is. A gyártás és az üzemanyag-előállítás, valamint -ellátás során keletkező CO₂-kibocsátást az 1994/94/EU direktíva értelmében nem vették figyelembe a CO₂-kibocsátási adatok meghatározásánál.
    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO₂ Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország. Az információk a következő weboldalon is elérhetők: http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html.