IGAZI M.

BMW M

A BMW M2 Coupé.

IGAZI M.

A BMW M2 Coupé.

IGAZI M.A BMW M2 Coupé.
BMW M

Max. teljesítmény; LE (kW) / 1/min.

370 (272)/6500

Max. nyomaték; Nm / 1/min.

465/1400–5560

Gyorsulás 0-ról 100 km/órára; s

4,5 (4,3 az opcionális, 7 fokozatú, Drivelogic-kal ellátott M DCT sebességváltóval)

Legnagyobb sebesség

250 (270 az M Driver’s csomaggal)

Az első BMW M2 Coupé dizájnja és szellemisége a BMW M GmbH dicsőséges történetében gyökerezik. A jármű az élsportolói képességeket és a klasszikus hátsókerék-meghajtást a modern M modellek precizitásával és agilitásával ötvözi. A karakteres első és hátsó kötények optimalizálják a légáramlatokat, és ezzel az aerodinamikai tulajdonságokat. A sportos hangolású felfüggesztés, valamint az erős M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor pedig lélegzetelállító teljesítménnyel ruházzák fel az autót.

DINAMIZMUS ÉS HATÉKONYSÁG.

6 fokozatú manuális vagy Drivelogic-kal ellátott M duplakuplungos sebességváltó, aktív M differenciálmű és spontán gyorsulást lehetővé tevő, széles fordulatszám-tartományban rendelkezésre álló 500 Nm – egy vérbeli, az M GmbH klasszikus hagyományait követő élsportoló fegyvertára.

Versenyautós jellemzők.

A BMW M2 Coupé által nyújtott érzet alapját az a magasan fejlett technológia biztosítja, amelyet a lehető legszélsőségesebb körülmények között teszteltek. Mindennek eredménye abban az autentikus vezetési élményben mutatkozik meg, amelyet csak az M modellek nyújthatnak – a közel 50:50 arányú súlyelosztással, az egyedülálló futóművel és a versenyautós képességeket lehetővé tevő felszereltségekkel.

7 fokozatú M DCT sebességváltó Drivelogic-kal.

Sebességváltás erőveszteség, kuplunghasználat és megtorpanás nélkül: ezt teszi lehetővé a 7 fokozatú, Drivelogic-kal ellátott M duplakuplungos sebességváltó. A kapcsolások automatikusan, illetve manuálisan, a kormánykeréken lévő váltófülekkel vagy a sebesség-előválasztó karral kiadott utasításokra mennek végbe. A Launch Control funkció maximális erejű állórajtot tesz lehetővé.

Aktív M differenciálmű.

Az aktív M differenciálmű sávváltás vagy a kanyarból való kigyorsítás alkalmával, nagy sebességű kanyarvételkor vagy egyenetlen felületű úton való haladáskor optimalizálja az erőátvitelt és a menetstabilitást. Az motor ereje optimálisan továbbítódik az útfelületre egy elektronikus vezérlésű berendezés jóvoltából, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.

M kompozit fékek.

Az eltérő tulajdonságú anyagok használatának köszönhetően az M kompozit fékekkel egyedülálló lassulás és kimagasló stabilitás érhető el, emellett azokat hosszú élettartam jellemzi. Mindemellett azok könnyebbek az alapfelszereltséghez tartozó fékeknél, ami igen jó hatással van az agilitásra, a dinamizmusra és a gyorsulásra. A nagy teljesítményű fékek az M logóval ellátott, metálkék fényezésű nyergekről ismerhetők fel.

M POWER WORLD.

Az M Power World az a hely, ahol mindenkit a világ legerősebb betűje iránt érzett rajongás köt össze.

DIZÁJN.

A BMW M2 Coupé dizájnja a színtiszta erő és dinamizmus megtestesítője. A sportos kupévonal, az erőt sugárzó sziluett és a vérbelien versenyautós részletekkel gazdagított vezetőhely kiemelik a jármű sportos pedigréjét.

  • A BMW M2 Coupé fogyasztása és CO2-kibocsátása:

    Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 8,5–7,9

    CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 199–185

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt „Az új személygépjárművek fogyasztási és CO2-kibocsátási irányelvei” című, a márkakereskedőknél ingyenesen beszerezhető, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.