BMW i3 állami támogatással és zöld rendszámmal

FENNTARTHATÓ. MINDEN ÉRTELEMBEN.

BMW i

AZ ÚJ BMW i3 AKÁR 300 KM HATÓTÁVOLSÁGGAL.

FENNTARTHATÓ. MINDEN ÉRTELEMBEN.

AZ ÚJ BMW i3 AKÁR 300 KM HATÓTÁVOLSÁGGAL.

FENNTARTHATÓ. MINDEN ÉRTELEMBEN.AZ ÚJ BMW i3 AKÁR 300 KM HATÓTÁVOLSÁGGAL.

A világ állandó mozgásban van, miként mi is. A mozgás pedig változást jelent – és a változás izgalmas. A világon egyre több ember kérdőjelezi meg az általa eddig vallott értékeket, és gondolkodik el azon, hogy miként élhetne felelősségteljesebb módon. A BMW i esetében e gondolkodásmódbeli változás egy új korszak kezdetét jelentette. Olyan járművek születtek meg, amelyeket – első ízben a sorozatgyártású autók történetében – eleve a fenntartható mobilitás szempontjait szem előtt tartva fejlesztettek ki. Ebben az értelemben tehát a BMW i3 több mint egy autó. A modell kézzelfogható bizonysága annak, hogy a felelősségteljes hozzáállás és a vezetési élmény mennyire tökéletesen képesek kiegészíteni egymást. 

A BMW i3 (94 Ah) modellt megnövelt teljesítményű, megnövelt kapacitású lítium-ion akkumulátorral látták el. Ennek köszönhetően az NEDC (New European Driving Cycle) szerint: akár 300 kilométert is képes megtenni.

BMW i

TÁMOGATÁS ÉS ELŐNYÖK

Állami támogatás.

Elektromos autók vásárlásához nyújtható, vissza nem térítendő támogatást jelentett be a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tisztán elektromos személyautók vásárlása esetén a bruttó vételár 21%-a, de maximum 1,5 millió forint igényelhető pályázati támogatás formájában. A lehetőség csak új autó vásárlása esetén él, de nem csak készpénzes vásárláskor, hanem a különböző finanszírozási konstrukciók esetén is elérhető. Az autó vételára nem haladhatja meg a 15 millió forintot, így a támogatás a BMW i3 BEV 94ah modell esetében természetesen elérhető. A támogatásra nem csak magánszemélyek, hanem gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek és költségvetési szervek is pályázhatnak. A támogatásra 2016. október 27-től lehet pályázni, a lebonyolító az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. lesz. Az állami támogatással kapcsolatos további információkért a BMW i Partnerek örömmel állnak az Ön rendelkezésére. Kapcsolatfelvételért kattintson az alábbi Ajánlatkérés gombra.

Zöld rendszámmal járó kedvezmények.

2016. január 1-től azon környezetkímélő gépjárművek, amelyek zöld rendszámmal rendelkeznek, - Gépjármű adó - Cégautó adó - Regisztrációs adó - Vagyonszerzési illeték alól 2016. január 1-től (illeték és díj) mentesek, és Budapest mellett az ország több városában ingyen parkolhatnak.

BMW i3 MÁR 9 990 000 FT INDULÓÁRTÓL

1 500 000 Ft állami támogatás igénybevételével

A kommunikációs anyagokban feltüntetett 9 990 000 Ft indulóár állami támogatással és a BMW Group által nyújtott további kedvezményekkel csökkentett összeg. Az állami támogatásról szóló pályázati kiírás – annak részletes, további feltételeivel – a http://e-mobi.hu oldalon érhető el. Az állami támogatáson felül a BMW által biztosított további kedvezmények – így a hirdetésben feltüntetett indulóár – 2016. 12. 31-ig érvényesek. További tájékoztatásért érdeklődjön hivatalos BMWi Partnereinknél. A kommunikációban használt „új BMW i3” megjelölés a BMW i3 94 Ah teljesítményű akkumulátorral felszerelt modelljeire vonatkozik, a feltüntetett megnövelt maximális hatótávolság és akkumulátor-teljesítmény az új BMW i3 94 Ah teljesítményű akkumulátorral felszerelt, hatótávnövelő (ú.n. Range Extender) rendszerrel nem felszerelt modelljei esetében érvényes, a BMWi3 60 Ah teljesítményű akkumulátorral felszerelt, hatótávnövelő (ú.n. Range Extender) rendszerrel nem felszerelt modelljeihez viszonyítva, az NEDC (New European Drivig Cycle) hatótávolságra vonatkozó hivatalos mérési adatai alapján. A kommunikációban használt kép illusztráció, a feltüntetett indulóár a BMW i3 fehér fényezésű, új 94 AH-s alapárú modellre vonatkozik.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • A BMW i3 (60 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 12,9

  A BMW i3 (94 Ah) villamosenergia-fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 12,6 / 13,1*

  A Range Extenderrel ellátott BMW i3 (60 Ah) fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 13
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 13,5
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6

  A Range Extenderrel ellátott BMW i3 (94 Ah) fogyasztása és CO₂-kibocsátása:
  CO₂-kibocsátás, g/km (kombinált): 12
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,3 / 11,9**
  Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6

  * 2-es keréktípus: 20” méretű 431

  ** 2-es keréktípus: 20” méretű téli gumiabroncsok

  A fogyasztási, CO₂-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási értékek a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak.

  A hatótávolság nagysága több tényezőtől függ, kiemelten a következőktől: egyéni vezetési stílus, választott útvonal, időjárási viszonyok, a fűtés/hűtés és az előkondicionálás használata.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO₂ Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.