ÚTTÖRŐ. AZ EGÉSZ VILÁGGAL A FEDÉLZETEN.

BMW ConnectedDrive szolgáltatások és alkalmazások a 7-es BMW-ben.

Kommunikáció, információ és szórakozás – a BMW ConnectedDrive szolgáltatások és alkalmazások a mobilitás teljesen új élményével ajándékozzák meg Önt. Többek között okostelefonjának segítségével már az utazást megelőzően megteremtheti a kívánt hőmérsékletet 7-es BMW-jében.

BMW CONNECTEDDRIVE SZOLGÁLTATÁSOK.

Az opcionálisan rendelhető BMW ConnectedDrive szolgáltatások* az intelligens fedélzeti információs és szórakoztató szolgáltatások alapját képezik. Ez a felszereltség olyan friss, lokalizált információhoz kínál hozzáférést, mint az időjárás és a hírek, valamint az online (GoogleTM) keresés és a praktikus irodai funkciók. Itt olyan egyedi szolgáltatások összeválogatására is lehetőség nyílik, mint például a parkolási információ vagy az utazási és szállodai kalauzok. Emellett – a ConenctedDrive menüelérésen keresztül – a felszereltség kényelmesen, biztonságosan és időbeni korlátozás nélkül használható okostelefon-alkalmazásokat is tartalmaz, amelyek az autó fedélzeti rendszerében okostelefon nélkül is elérhetőek. A BMW ConnectedDrive Store áruház szolgáltatásokat és alkalmazásokat tartalmaz, melyek bárhol és bármikor megrendelhetőek vagy éppen meghosszabbíthatóak a felhasználó egyedi igényeinek megfelelően. És ez csak a kezdet: a BMW ConnectedDrive szolgáltatások még ennél is többet kínálnak Önnek ahhoz, hogy minden utazás és a BMW-ben eltöltött idő még élvezetesebb lehessen.

*Az egyes szolgáltatások magyarországi elérhetőségével, valamint a használatuk feltételeivel kapcsolatos információkért kérjük, forduljon hivatalos BMW Márkakereskedőjéhez.

 • Apps

  Az Apps egy olyan platform, amely lehetővé teszi bizonyos okostelefon-alkalmazások egyszerű használatát a BMW-ben. Annak érdekében, hogy az általa gyártott járművekben minél több alkalmazás legyen használható, a BMW nemcsak saját alkalmazásokat fejleszt, mint például a BMW Connected alkalmazás és a BMW M Laptimer alkalmazás, hanem szorosan együttműködik külső partnerekkel is - például Spotify, Napster, GoPro, Deezer és Audible -, így ezeknek a szolgáltatóknak az alkalmazásai is biztonságosan használhatók az autóban.


  A platform eléréséhez a vezetőnek csak csatlakoztatnia kell okostelefonját a járműhöz a snap-in adapter vagy az okostelefonhoz való USB-kábel segítségével. A zene lejátszása a jármű hangrendszerén keresztül történik. A funkciók ezután kényelmesen vezérelhetők az iDrive kontrollerrel. Az autóban használható alkalmazások választéka folyamatosan bővül a BMW és a különböző szolgáltatók közötti szoros partnerségnek köszönhetően. A BMW Apps használatához szükség van a BMW ConnectedDrive Services kiegészítő felszereltségre. További információk: www.bmw.hu/apps.

 • BMW ConnectedDrive ügyfélportál

  A „My BMW ConnectedDrive” ügyfélportál jelenleg nem érhető el Magyarországon. Amint elérhetővé válik, Ön könnyedén kezelheti BMW-je, vagy BMW i-je szolgáltatásait számítógépén keresztül. Például aktiválhatja a Remote Services funkciót, vagy létrehozhatja BMW Online Office e-mail fiókját. További funkciók szintén elérhetőek a My BMW ConnectedDrive-on keresztül akár a járműbe való címek betáplálásáról, akár a személyre szabott járműbeállításokról legyen szó.

BMW CONNECTEDDRIVE STORE.

A BMW ConnecteDrive Store* mindig és mindenütt rendelkezésre áll. Az ott elérhető szolgáltatások rugalmasan választhatók ki és rendelhetők meg a BMW megvásárlása után is. Mindez lehetővé teszi, hogy a tulajdonosok az összes elérhető BMW ConnectedDrive szolgáltatást és alkalmazást közvetlenül az autóból rendelhessék meg aktuális igényeinek megfelelően.
A BMW ConnectedDrive Store-ban található szolgáltatásokat és alkalmazásokat speciálisan úgy fejlesztették ki, hogy azok megfeleljenek a BMW tulajdonosok igényeinek és az általuk támasztott követelményeknek. Az egyes szolgáltatások használati jogosultságának időtartama egyénileg választható meg – vagyis a vásárlók egy meghatározott időperiódusra, például a vakációra rendelhetnek meg szolgáltatásokat.
A BMW ConnectedDrive Store közvetlenül a BMW-ből vagy a My BMW ConnectedDrive online ügyfélportálról érhető el. Az újonnan megrendelt szolgáltatások és alkalmazások a kiválasztás és a vásárlás után röviddel használhatóvá válnak. A BMW ConnectedDrive Store folyamatosan frissített információkat szolgáltat a rendelkezésre álló szolgáltatásokról és alkalmazásokról.

*Az egyes szolgáltatások magyarországi elérhetőségével, valamint a használatuk feltételeivel kapcsolatos információkért kérjük, forduljon hivatalos BMW

VÉSZHÍVÁS.

Az intelligens vészhívás funkció gyors, célzott asszisztenciát, valamint jól képzett csapatot biztosít Önnek a nap 24 órájában – saját anyanyelvén, még akkor is, ha külföldön tartózkodik. Amennyiben olyan baleset történik, amelynek során aktiválódnak a légzsákok vagy az övfeszítők, az intelligens vészhívás funkció automatikusan működésbe lép. Az olyan fontos részleteket, amelyek például az autó pontos helyzetére, a baleset súlyosságára és az autóban ülők lehetséges sérülésére vonatkoznak, a rendszer a járműbe beépített SIM-kártya segítségével továbbítja a BMW ügyfélszolgálathoz – vagyis mindez külön mobiltelefon használata nélkül történik. A BMW ügyfélszolgálat ezután tájékoztatja a legközelebbi mentőbázist, és asszisztenciát biztosít egészen addig, ameddig a mentőcsapat meg nem érkezik a helyszínre. A vészhívás manuálisan is kezdeményezhető, ha egy másik közlekedő szorul segítségre.

REMOTE SERVICES ÉS A MY BMW REMOTE APP.

A Remote Services* felszereltségnek és az ingyenes My BMW Remote appnek (amely az Apple App Store-ból és a GooglePlay Store-ból tölthető le) köszönhetően számos, a járműhöz kötődő funkció – például az ajtók nyitása és zárása – a távolból vezérelhető. A GoogleTM keresőmotor segítségével talált címek közvetlenül továbbíthatók az autóba.


A BMW ConnectedDrive ügyfélportálhoz hasonlóan az alkalmazás lehetőséget biztosít a különböző, járművel kapcsolatos – például a hatótávot vagy az ablakok és ajtók helyzetét illető – információkhoz való hozzájutáshoz. A vezető ily módon mindig tökéletesen tájékozott lehet az autó állapotáról még akkor is, ha az távol van tőle. Az információk úgy vannak összegyűjtve, hogy azok kényelmesen, egyetlen pillantással leolvashatók.

Mindezt a jármű pillanatnyi helyzetére vonatkozó információk egészítik ki. A funkció használatához az autó tulajdonosának csak annyit kell tennie, hogy a www.bmw-connecteddrive.com weboldalon található BMW ConnectedDrive ügyfélportálon aktiválja a Remote Services szolgáltatást (az ügyfélportál jelenleg nem áll rendelkezésre Magyarországon).


*Az egyes szolgáltatások magyarországi elérhetőségével, valamint a használatuk feltételeivel kapcsolatos információkért kérjük, forduljon hivatalos BMW Márkakereskedőjéhez.

 • Benzin és dízel motorral hajtott BMW 7-es modellek üzemanyag-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
  Kombinált fogyasztás (l/100km): 12,6*–4,4
  Kombinált CO2-kibocsátás (g/km): 299*–116

  A BMW 7-es iPerformance modellek üzemanyag-fogyasztása és CO2-kibocsátása:
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,3–2,1
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 53–49
  Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 13,0–12,5

  A BMW 730d fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai:
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 4,9–4,5
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 129–119

  Az üzemanyag-fogyasztásra, a CO2-kibocsátásra és a villamosenergia-fogyasztásra vonatkozó adatok a keréktárcsa- és a gumiabroncs-méret függvényében változnak.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO2 Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.