ÁLLANDÓ ÖSSZEKÖTTETÉSBEN. MÉGIS MINDIG SZABADON.

BMW ConnectedDrive szolgáltatások és alkalmazások a BMW 2-es Coupéban.

A szabadság nem más, mint az arra való képesség, hogy Ön mindig el tudja dönteni, melyik úton szeretne haladni az életben. Hogy arra mehessen, amerre éppen kedve tartja. A BMW ConnectedDrive intelligens szolgáltatásait pontosan erre a célra fejlesztették ki: mindig rendelkezésre állnak, amikor Önnek szüksége van rájuk, legyen szó a zenei ízlésének kiszolgálásáról vagy akár az aktuális úticéljának megfelelő, leggyorsabb útvonal megtalálásáról. Ez teszi a BMW 2-es Coupét tökéletes cinkossá – a szabadság korlátlan élményét biztosítva az Ön számára.

CONNECTED DRIVE SZOLGÁLTATÁSOK.

Az opcionálisan rendelhető BMW ConnectedDrive szolgáltatások* az intelligens fedélzeti információs és szórakoztató szolgáltatások alapját képezik. Ez a felszereltség olyan friss, lokalizált információhoz kínál hozzáférést, mint az időjárás és a hírek, valamint az online (GoogleTM) keresés és a praktikus irodai funkciók. Itt olyan egyedi szolgáltatások összeválogatására is lehetőség nyílik, mint például a parkolási információ vagy az utazási és szállodai kalauzok. Emellett – a ConenctedDrive menüelérésen keresztül – a felszereltség kényelmesen, biztonságosan és időbeni korlátozás nélkül használható okostelefon-alkalmazásokat is tartalmaz, amelyek az autó fedélzeti rendszerében okostelefon nélkül is elérhetőek. A BMW ConnectedDrive Store áruház szolgáltatásokat és alkalmazásokat tartalmaz, melyek bárhol és bármikor megrendelhetőek vagy éppen meghosszabbíthatóak a felhasználó egyedi igényeinek megfelelően. És ez csak a kezdet: a BMW ConnectedDrive szolgáltatások még ennél is többet kínálnak Önnek ahhoz, hogy minden utazás és a BMW-ben eltöltött idő még élvezetesebb lehessen.

*Az egyes szolgáltatások magyarországi elérhetőségével, valamint a használatuk feltételeivel kapcsolatos információkért kérjük, forduljon hivatalos BMW Márkakereskedőjéhez.

BMW APPS.

A BMW Apps* egy olyan platform, amely lehetővé teszi bizonyos okostelefon-típusok alkalmazásainak kényelmes használatát az autóban. Annak érdekében, hogy az általa gyártott járművekben minél több alkalmazás legyen használható, a BMW nemcsak a saját alkalmazásait fejleszti, úgy mint a BMW Connected vagy a BMW M Laptimer alkalmazás, hanem együttműködik partnereivel, például a Spotify-jal, a Napsterrel, a GoPro-val, a Deezerrel és az Audible-lel, így azok alkalmazásai is biztonságosan használhatók az autóban.

A platform eléréséhez a vezetőnek csak csatlakoztatnia kell okostelefonját a járműhöz a snap-in adapter vagy az okostelefonhoz való USB-kábel segítségével. A zene lejátszása a jármű hangrendszerén keresztül történik. A funkciók ezután kényelmesen vezérelhetők az iDrive kontrollerrel. Az autóban használható alkalmazások választéka folyamatosan bővül a BMW és a különböző szolgáltatók közötti szoros partnerségnek köszönhetően. A BMW Apps használatához szükség van a BMW ConnectedDrive Services kiegészítő felszereltségre. További információk: www.bmw.hu/apps.

*Az egyes alkalmazások magyarországi elérhetőségével, valamint a használatuk feltételeivel kapcsolatos információkért kérjük, forduljon hivatalos BMW Márkakereskedőjéhez.

VÉSZHÍVÁS.

A vészhívás mind manuális, mind automatikus segélyhívást lehetővé tesz. Amikor a jármű Magyarország területén vagy egy BMW Connected országnak nem minősülő másik országban tartózkodik – továbbá, ha a BMW vészhívás szolgáltatás (SA6AC) kikapcsolásra került, akkor a BMW Connected országokban is –, kizárólag hangkapcsolat hozható létre közvetlenül a helyi segélyhívó számmal (112) az adott ország hivatalos nyelvén, de sem adatátvitelre, sem a jármű helyzet-meghatározására nem kerül sor.
Azon ügyfelek számára, akik esetében a BMW vészhívás (SA6AC) szolgáltatás nem került kikapcsolásra, és akik éppen Németországban, Ausztriában, Olaszországban, Andorrában, Franciaországban, Svájcban, Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, Lichtensteinben, az Egyesült Királyságban, Írországban, Spanyolországban, Portugáliában, Svédországban, Norvégiában vagy Lengyelországban (azaz az úgynevezett BMW Connected országokban) tartózkodnak, a vészhívás szolgáltatás BMW intelligens vészhívásként működik, amelynek használatához szükség van a gépjármű beazonosítására és helyzetének meghatározására, a segítségnyújtáshoz szükséges információkat pedig továbbítani kell az illetékes segélyhívó központba. A BMW intelligens vészhívás BMW Connected országokban történő alkalmazása során a felhasználó igényeit és a kívánt adatokat is továbbítják a BMW által a szolgáltatások végrehajtására felhatalmazott szolgáltatóknak. A kommunikáció angol nyelven zajlik.

A vészhívás szolgáltatás a BMW Connected országokban BMW vészhívásként működik: ütközés esetén a rendszer kapcsolatot (beleértve az adatátviteli kapcsolatot is) létesít a BMW részéről eljáró szolgáltatóval, aki angolul meggyőződik róla, hogy a hívás valóban vészhelyzet miatt indult-e. Amint erről meggyőződött, konferenciahívást kezdeményez a helyi 112-es segélyhívó számmal. Ezzel párhuzamosan angol nyelven, szóban továbbítja a nyilvános segélyhívónak a gépjárműből kapott adatokat. A BMW intelligens vészhívás szolgáltatás nem érhető el magyar nyelven.