KOMFORTZÓNA – ÚJRAÉRTELMEZVE.

Kényelem és biztonság a BMW 2-es Coupéban.

Olykor nagyobb élményt jelent az árral szemben úszni – ahogy ezt a BMW 2-es Coupé is hűen igazolja. Aki járatlan ösvények meghódítására vállalkozik, bizonyára értékeli, ha az útját fényár ragyogja be. Emellett a szemből érkező forgalom is nyugodtan, zavaró tükröződésektől mentesen közlekedhet. A Servotronic mindenkor optimális kormányzási tulajdonságokat biztosít – és még számos további részlet teheti még az amúgy kellemetlen napokat is elviselhetőbbé. Függetlenül attól, hogy merre vigye az útja.

ADAPTÍV FÉNYSZÓRÓK.

A városban és az autópályán változó fényelosztású adaptív fényszórók – amelyek tartalmazzák a kanyarfényeket, valamint a bi-xenon technológiát – optimálisan világítják meg az utat. A mozgó fényszórók bevilágítanak a kanyarokba és a sötétebb zugokba, amint a vezető elfordítja a kormánykereket. Az autó közvetlen környezetének jobb beláthatósága érdekében a kanyarfények automatikusan aktiválódnak, amint a vezető felkapcsolja az irányjelzőt vagy elfordítja a kormányt – a funkció az autó álló helyzetében is működik. Az adaptív fényszórók minden körülmények között optimálisan világítják meg az utat, ami számottevően növeli a biztonságot.

TÁVOLSÁGIFÉNYSZÓRÓ-ASSZISZTENS.

A távolságifényszóró-asszisztens éjszaka azzal tehermentesíti a vezetőt, hogy – az elöl haladó vagy szemből jövő járművek észlelésének segítségével – automatikusan vált a távolsági és a tompított fény között. A rendszer automatikusan tompított fényre kapcsol, ha az utcai világítás megfelelő erősségű.
A belső visszapillantó tükör közelében elhelyezett kamera nagyjából 1000 méteres távolságig érzékeli más járművek fényszóróit. Amennyiben az aktivált távolságifényszóró-asszisztens közeledő jármű első fényszóróit vagy az elöl haladó autó lámpáit érzékeli, reflektorról automatikusan tompított fényre vált.

SERVOTRONIC.

SERVOTRONIC.

Optimális mértékű kormányrásegítés.

Élvezze minden helyzetben a Servotronic által biztosított, optimális mértékű kormányrásegítést.
A rendszer a pillanatnyi sebesség függvényében változtatja a kormányrásegítés mértékét, és ezzel közvetlen és pontos kormányzást biztosít nagy sebességnél. Emellett kimagaslóan kényelmes is, hiszen minimálisra csökkenti a kormányzáshoz szükséges fizikai erőt és maximálisra növeli az agilitást parkoláskor, manőverezéskor, szűk utcákon vagy kanyargós utakon való haladáskor.

Kimagasló precizitás.

A vezérlőegység elektronikus sebességméréssel határozza meg az adott szituációban szükséges rásegítés mértékét.
A kormányhidraulikában lévő, elektronikusan szabályozott szelep nagyon finom lépésekben tud állítani a rásegítésen, sokkal nagyobb pontossággal, mint a hagyományos kormányrásegítési rendszerek.

Kevesebb fizikai erőkifejtés.

A rendszer jóvoltából kis sebességnél lényegesen kisebb fizikai erőt kell kifejteni a kormányzás során.
A sebesség növekedésével párhuzamosan a kormányrásegítés mértéke progresszíven csökken annak érdekében, hogy kellő mértékű visszajelzés érkezzen az útról, és minél tökéletesebb legyen az iránytartás.

FUNKCIONALITÁS.

A BMW 2-es Coupé belső tere is kiválóan megállja a helyét. Az ajtókban lévő tartókban például akár egyliteres palackok is elférnek. Az első középkonzolban, valamint a hátsó középső kartámaszban található pohártartókban biztosan tárolhatók az italok.
A hátsó üléstámla 40:20:40 arányban dönthető, hogy nagyobb méretű tárgyak is szállíthatók legyenek. A BMW 2-es Coupé praktikumát tovább fokozza a tárolócsomag, amely olyan hasznos elemeket tartalmaz, mint a csomagtéri leszorító háló, a táskatartók, valamint a csomagtér padlóján lévő rögzítőszeremek. Mindez jelentősen növeli a biztonságot és a fokozza a funkcionalitást.

KOMFORT BEJUTÁS.

Innovatív és könnyen kezelhető – a komfort bejutás rendszer anélkül teszi lehetővé az autó kinyitását és elindítását, hogy használnia kellene az autókulcsot.
A kulcsot – amely lehet akár a nadrágzsebben vagy az aktatáskában is – a rendszer automatikusan felismeri, amikor az az autóhoz közelít. Miután az ajtózár automatikusan nyit, a vezető beszállhat és a Start/Stop gombbal máris indíthatja a motort.
A komfort bejutás rendszer azonosítja a kulcsot, ami szavatolja a biztonságot.