FITT. SZABAD SZELLEMŰ. GYORS.

A BMW 2-es Cabrióban a dinamizmus és a hatékonyság adnak egymásnak randevút.

FITT. SZABAD SZELLEMŰ. GYORS.

A BMW 2-es Cabrióban a dinamizmus és a hatékonyság adnak egymásnak randevút.

Az ellentétek tökéletes szintézise: a BMW 2-es Cabrio dinamikus hajtáslánca és az innovatív BMW EfficientDynamics technológia harmonikusan egyesíti az ellentmondást nem tűrő erőt és a maximális hatékonyságot. Az eredmény: A BMW 2-es Cabrio, amely remek manőverezhetőségét és agilitását közvetlenül az aszfalton bizonyítja az ECO PRO módban ugyanúgy, mint sportosabb vezetési stílusban haladva – teszi mindezt élénk, impulzív köntösben, amelyet nem lehet nem észrevenni.

FITT. SZABAD SZELLEMŰ. GYORS.A BMW 2-es Cabrióban a dinamizmus és a hatékonyság adnak egymásnak randevút.

Az ellentétek tökéletes szintézise: a BMW 2-es Cabrio dinamikus hajtáslánca és az innovatív BMW EfficientDynamics technológia harmonikusan egyesíti az ellentmondást nem tűrő erőt és a maximális hatékonyságot. Az eredmény: A BMW 2-es Cabrio, amely remek manőverezhetőségét és agilitását közvetlenül az aszfalton bizonyítja az ECO PRO módban ugyanúgy, mint sportosabb vezetési stílusban haladva – teszi mindezt élénk, impulzív köntösben, amelyet nem lehet nem észrevenni.

BMW EFFICIENT DYNAMICS TECHNOLÓGIA.

A BMW benzines és dízelmotorok innovatív új generációját – amelynek tagjai a BMW EfficientDynamics motorcsaládba tartoznak – agilis teljesítmény-leadás és kimagaslóan gyors gázreakciók jellemzik még alacsony fordulatszámon is, miközben igen kevés üzemanyaggal is beérik, emissziójuk pedig alacsony. A nagyobb hatékonyság és az optimális dinamikai jellemzők jelentős mértékben fokozzák a vezetés élményét.
A benzinmotorokat innovatív turbófeltöltési technológiával, fokozatmentes Valvetronic szelepvezérléssel, dupla-VANOS vezérműtengely-állítással és nagy precizitású befecskendezéssel látják el. A többi, rendkívül korszerű komponenssel együtt mindez elképesztően nagy erőt és fokozott hatékonyságot biztosít. A dízelmotorokban a változó turbinageometriájú turbófeltöltést és a Common Rail közvetlen befecskendezést ötvözik. Az optimalizált égési folyamat alacsony fogyasztást és emissziót eredményez.

IZZIK KÖRÜLÖTTE A LEVEGŐ.

Ismerkedjen meg a BMW 2-es Cabrio dinamizmusával.

IZZIK KÖRÜLÖTTE A LEVEGŐ.

Ismerkedjen meg a BMW 2-es Cabrio dinamizmusával.

DINAMIKUS MEGHAJTÁSI RENDSZER.

Nagy teljesítmény, alacsony fogyasztás – a BMW 2-es Cabrio dinamikus meghajtási rendszerével ezt a párosítást kívánták elérni a fejlesztők. A kifinomult TwinPower Turbo benzines és dízelmotorok – amelyek a BMW EfficientDynamics motorcsalád tagjai – már több alkalommal is elnyerték „Az Év Motorja” díjat. Az erőforrások, amelyek alacsony emissziójukkal gyakorolnak mély benyomást, sima járásúak és egyedülálló dinamizmust biztosítanak – lélegzetelállító, gyakorlatilag megtorpanás nélküli gyorsítás mellett, köszönhetően a 8 fokozatú Steptronic sebességváltónak.

 • BMW Twin Power Turbo benzinmotorok

  A BMW TwinPower Turbo benzinmotorok igen agilisan fejtik ki erejüket és kitűnő a gázreakciójuk – még alacsony fordulatszámon is. Mindemellett pedig hatékonyabbak és nagyobb teljesítményűek, mint elődeik. Az innovatív motorok a legmodernebb befecskendezési technológiát és a dupla-VANOS-szal ellátott, fokozatmentesen változó szelepvezérlést a legkorszerűbb turbófeltöltési technológiával ötvözik, jelentős mérföldkövet állítva ezzel a BMW EfficientDynamics fejlesztési stratégia területén. Az eredmény: rendkívül hatékony hajtáslánc, amely kidomborítja a BMW motorok jellegzetesen harapós természetét. A soros 6 hengeres BMW TwinPower Turbo benzinmotor már több alkalommal is elnyerte „Az Év Motorja” címet, visszaigazolva világszintű elismertségét, amit dinamikus teljesítmény-leadásával, rendkívül sima járásával és lenyűgöző hatékonyságával érdemelt ki. A BMW EfficientDynamics motorcsaládba tartozó erőforrások egy olyan rendkívül sikeresnek bizonyult technológiai koncepción alapszanak, amelyet már úgyszólván minden benzinmotorba átültettek.

 • BMW TwinPower Turbo dízelmotorok

  A BMW TwinPower Turbo dízelmotorok új generációja a kiemelkedő színvonalú erőleadással és az alacsony fogyasztással párosuló nagy teljesítménnyel hűen bizonyítja, hogy a BMW EfficientDynamics filozófia milyen szigorú következetességgel jelenik meg a gyakorlatban. A dízelmotorok rendkívül gyors gázreakciójukkal, a teljes fordulatszám-tartományban agilis teljesítmény-leadásukkal, valamint alacsony fogyasztásukkal szereztek maguknak hírnevet. Az erőforrásokat – amelyek egyedülálló hatékonyságukról és az általuk biztosított kiemelkedő dinamizmusról ismertek – a makulátlan vezetési élmény jegyében igen csekély károsanyag-kibocsátás és alacsony belső súrlódás jellemzi. A BMW EfficientDynamics motorcsaládba tartozó új dízel erőforrások egy, két vagy három, változó turbinageometriájú turbófeltöltőt alkalmaznak. Az aggregátok mindemellett megkapják a legkorszerűbb Common Rail közvetlen befecskendezési rendszert is, amely optimális hatékonyságú égési folyamatot biztosít, tovább csökkentve ezzel a fogyasztást és a CO2-kibocsátást.

 • 8 fokozatú Steptronic sport sebességváltó

  A 8 fokozatú Steptronic sebességváltó, amely új mércét állít a kényelem és a dinamizmus terén, a BMW EfficientDynamics filozófia központi jelentőségű eleme. A szokatlanul finom fokozatkiosztás jóvoltából minden fordulatszám-tartományban optimális az erőleadás. Mindez jelentősen mérsékli a fogyasztást, ráadásul a vezető mégy nagyobb sportosságnak és még dinamikusabb teljesítmény-leadásnak örvendhet. A váltónak köszönhetően a motor fordulatszáma – különösen nagyobb sebességnél – alacsonyabb a megszokottnál, ami a fogyasztás és a motorzaj terén egyaránt érezteti jótékony hatását.
  A tengelykapcsoló szerkezet szintén igen hatásos segítséget nyújt – főként akkor, amikor a váltó manuális üzemmódban van. A fokozatokhoz tartozó fordulatszámok közötti csekély különbség, valamint a precíz váltóhangolás jóvoltából a kapcsolások páratlanul simán mennek végbe. Az olyan funkciók, mint a prediktív hajtáslánc-vezérlés, a vezetésistílus-azonosítás, a jármű mozgásainak folyamatos monitorozása, illetve a forgalmi helyzet figyelése jelentős mértékben befolyásolják a váltó működését. A kiválasztott vezetési módtól függetlenül a rendszer mindig a legideálisabb fokozatot választja ki – még manuális módban is. A Sport módban a még közvetlenebb gázreakciókat biztosító beállítások, valamint a navigációs rendszer adataira támaszkodó funkciók még tovább fokozzák a dinamizmust. Comfort módban a kényelem-orientáltabb váltóbeállítások érvényesülnek, és a kapcsolások is ritkábbak.

ECO PRO MÓD.

Az ECO PRO mód segítségével a vezető – egyéni vezetési stílusától függően – akár 20 százalékkal is csökkentheti a fogyasztást egy belső BMW fogyasztási tanulmány megállapítása szerint. A siklás funkció, a Route-Ahead asszisztens és az ECO PRO Route funkció további öt százalékos üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé.
Ha a vezető 50 és 160 km/órás sebesség között úgy veszi le a lábát a gázpedálról, hogy közben nem fékez és a Route-Ahead asszisztens sem javasolja a sebesség csökkentését, a siklás funkció (kizárólag a 8 fokozatú Steptronic sebességváltó esetén áll rendelkezésre) leválasztja a motort a hajtásláncról, így a jármű szabadon fut (vagy „siklik”).
A navigációs rendszerből érkező adatok alapján a Route-Ahead asszisztens (kizárólag a Professional navigációs rendszer megléte esetén áll rendelkezésre) felismeri a kanyarokat, a lakott területeket, a sebesség-korlátozásokat és az autópálya-kihajtókat, és a vezetőnek idejében javaslatot tesz a gyorsítás befejezésére.
Az ECO PRO Route (kizárólag a Professional vagy a Business navigációs rendszer megléte esetén áll rendelkezésre) az adott forgalmi viszonyokat, a vezetési stílust és az útviszonyokat figyelembe véve megmutatja a leghatékonyabb módon megtehető útvonalat. A fedélzeti számítógép százalékosan jelzi az üzemanyag-megtakarítás mértékét, amely az ECO PRO Route által ajánlott útvonal választása által érhető el.

BMW xDrive.

BMW xDrive.

Az intelligens xDrive összkerék-meghajtási rendszer

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer tökéletesen alkalmazkodik még a legnehezebb útviszonyokhoz is, folyamatosan optimális tapadást biztosítva ezzel. Az xDrive és a dinamikus stabilitás kontroll (DSC) együttesen garantálják, hogy a BMW rendíthetetlenül tartsa a kijelölt irányt.

A DSC érzékelőjétől kapott jelek alapján az xDrive rugalmasan és gyorsan osztja el a nyomatékot a tengelyek között annak érdekében, hogy elejét vegye a túl-, illetve az alulkormányozottság jelenségének, és ezzel biztosítsa a kiváló iránytartást. Emellett sebes és biztonságos gyorsulást tesz lehetővé akár csúszós és meredek útszakaszokon is.Kritikus útviszonyok közepette a DSC-nek kevesebbszer kell beavatkoznia a folyamatokba. A BMW xDrive az összkerék-meghajtás összes előnyét – nevezetesen a kitűnő tapadást és iránytartást, valamint a menetbiztonságot – a BMW klasszikus értékének számító agilitással ötvözi a még nagyobb vezetési élmény érdekében.