RUHÁZZON ÁT FELADATOKAT MEGBÍZHATÓ SEGÍTŐIRE.

A BMW 2-es Cabrio vezetőt segítő rendszerei a BMW ConnectedDrive-tól.

Számos innovatív technológia sokféleképpen nyújt Önnek támogatást, és biztosítja a legmagasabb szintű kényelmet és biztonságot. Így Ön nyugodtan összpontosíthat az élet egyik fontos dolgára – a gondtalan vezetési élményre.

DRIVING ASSISTANT.

A Driving Assistant olyan kameraalapú vezetőtámogató rendszereket tartalmaz, mint a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, valamint a városi fékezés funkcióval ellátott ráfutásos ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer és gázolásveszélyre figyelmeztető rendszer.

A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer érzékeli a burkolati jeleket, és 70 km/h sebesség felett a kormánykerék vibrációjával figyelmezteti a vezetőt az adott forgalmi sávból történő lassú, akaratlan kisodródásra. A figyelmeztetés szándékos sávváltás esetén - azaz, ha az irányjelzők működnek - nem aktiválódik. Míg a városi fékezés funkcióval ellátott, ráfutásos ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer a járműveket figyeli, a városi fékezés funkcióval ellátott, gázolásveszélyre figyelmeztető rendszer a gyalogosok jelenlétére reagál figyelmeztetéssel és fékezéssel. Ha a BMW előtt haladó jármű hirtelen fékez, a BMW - bekapcsolt ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer mellett - azonnal reagál. A rendszer lépcsőzetesen működik. Először figyelmeztető szimbólum jelenik meg, majd kezd villogni a műszerfalon, azután hangjelzés hallható, végül, ha a vezető továbbra sem reagál, a rendszer 60 km/h sebesség alatt enyhén fékezni kezd.

A gázolásveszélyre figyelmeztető rendszer a 20-25 km/h közötti sebességtartományban hatékonyan előzi meg a közvetlen gázolásveszélyt, és 60 km/h alatt csökkenti a gyalogosokat érintő gázolásos balesetek súlyosságát. Amennyiben a rendszer potenciális ütközésveszélyt azonosít, a fékeket készenlétbe helyezi a gyorsabb reagálás érdekében és vészhelyzet esetén automatikus fékezésbe kezd. Az éberségjelző rendszer a vezető viselkedését figyeli: amennyiben az utazás során fáradtság vagy kimerültség jeleit észleli, a központi kijelzőn megjelenő üzenettel figyelmezteti a vezetőt arra, hogy tartson szünetet.

PROFESSIONAL NAVIGÁCIÓS RENDSZER.

A Professional navigációs rendszer elegáns kivitelű és rendkívül sokféle szolgáltatást kínál: ezek között szerepel egy egyszerű és könnyen használható, a BMW szerves részeként működő navigációs rendszer, amely az iDrive működési koncepció alapján üzemel és az iDrive Touch kontrollerrel kezelhető.
 

A rendszer USB-interfésszel és hangvezérléssel működik és tartalmazza a DVD-vel ellátott BMW Professional rádiót, valamint 20 GB memóriát a hangfájlokhoz. A rendszer lehetővé teszi a valós idejű közlekedési információk (RTTI) funkció használatát is. Az osztott (fő és kiegészítő) képernyő funkciót támogató beépített 8,8 colos színes LCD-kijelző optimális olvashatóságot és áttekinthetőséget biztosít.

  • iDrive Touch kontroller

    A közvetlen menüelérést biztosító, nyolc „kedvencek” gombbal és beszédvezérléssel ellátott iDrive Touch kontroller érintés-érzékeny felületén egyszerűen, kézírással adható meg az úti cél, amely igazán intuitív adatbevitelt tesz lehetővé. A háromdimenziós térképnézetnek köszönhetően, amely háttérként műholdképeket alkalmaz és fotorealisztikusan ábrázolja a kiválasztott látványosságokat, a navigáció izgalmas vizuális élménnyé válik autójában.

  • Automatikus térképfrissítés

    A térképfrissítéseket három évig licencdíj megfizetési nélkül a BMW márkakereskedőktől szerezheti be. A BWM ConnectedDrive keretén belül egyes európai országokban a rendszer automatikusan három éven át évente négyszer frissíti a térképeket.

SEBESSÉGHATÁR-KIJELZÉS ELŐZÉSI TILALOMRA VALÓ FIGYELMEZTETÉSSEL.

SEBESSÉGHATÁR-KIJELZÉS ELŐZÉSI TILALOMRA VALÓ FIGYELMEZTETÉSSEL.

A legelső a biztonság: az előzési tilalomra figyelmeztető funkcióval ellátott sebességhatár-kijelzés a műszerfalon tájékoztatja Önt az aktuálisan megengedett maximális sebességről, valamint az érvényben lévő előzési korlátozásokról. A figyelmeztetések a műszerfalba épített információs kijelzőn jelennek meg.
A visszapillantó tükör házába épített kamera figyeli a vonatkozó közlekedési táblákat. Az adatokat egy vezérlőegység dolgozza fel, majd a jelzéseket a navigációs rendszer adataival együtt jeleníti meg. Az autó egyéb funkcióinak felhasználásával a rendszer arra is képes, hogy megjelenítse a – például csapadékos időben vagy bizonyos napszakokban érvényes – változó sebességhatárokat is.

PARKOLÓASSZISZTENS.

A parkolóasszisztens megkönnyíti a párhuzamos és merőleges parkolást. Függetlenül attól, hogy aktiválva van-e, a rendszer felméri a potenciális parkolóhelyeket (még az egészen szűk, párhuzamos helyeket is), miközben az autó kis sebességgel (max. 35 km/h), legfeljebb 1,5 méteres oldaltávolságra elhalad a parkoló kocsisor mellett.

Ha elég nagy helyet talált, akkor a vezető egyszerűen bekapcsolja az irányjelzőt, majd a parkolóasszisztens átveszi a kormányzást - a gázpedált, a sebességváltót és a fékeket pedig továbbra is a vezető működteti. A rendszer mindehhez akusztikus jelzésekkel, valamint a központi kijelzőn megjelenő utasításokkal nyújt segítséget.

Ahogy a jármű lassan egy akadályhoz közelít, a parkolóasszisztens az „Auto PDC” funkció (Automatic Park Distance Control, azaz parkolássegítő rendszer) segítségével működésbe lép. A rendszer által kínált fejlett funkciók merőleges parkolás közben is segítik a vezetőt. A PDC figyelmeztető jelzést küld, ha az autó bármely oldalán veszélyesen közel kerül egy akadályhoz.

Parkolóasszisztens nélküli parkolási manőverek esetén az oldalirányú parkolást segítő rendszer további szenzorok segítségével térképezi fel az autó két oldalán rendelkezésre álló teret, illetve az ott megjelenő akadályokat, melyekről a vezető a központi kijelző segítségével kap tájékoztatást. A rendszer így nyugodtabbá és biztonságosabbá teszi a parkolást.

TOLATÓKAMERA.

TOLATÓKAMERA.

A tolatókamera segítségével a vezető manőverezés és parkolás közben a központi kijelzőn láthatja az autó mögötti területet. A tolatókamera 15 km/óránál lassúbb hátramenetben – például parkolás közben – teszi könnyebbé a tájékozódást.
A központi kijelzőn megjelenő segédvonalak és színes akadály-kijelzések mutatják a vezetőnek, hogy a kiválasztott parkolóhely elegendő nagyságú-e a jármű számára – jelentősen megkönnyítve ezzel a parkolást. Amikor a kormánykerék ütközésig el van fordítva, a rendszer piros körökkel és zöld színű segédvonalakkal segíti a vezetőt a megfelelő kormánymozdulatok elvégzésében. A tolatókamera automatikusan kikapcsol, miután a jármű tíz métert megtett előremenetben, vagy pedig a sebesség meghaladja a 15 km/órát. Amennyiben a jármű el van látva vonóhoroggal, a tolatókamera praktikus nagyítás funkciót is rendelkezésre bocsájt.