A GONDTALAN VEZETÉSI ÉLMÉNYRE NYITOTTAN.

Kényelem és biztonság a BMW 2-es Cabrióban.

Ön csak élvezze gondtalanul a nyitott tetős vezetési élményt, a többit pedig bízza nyugodtan a BMW 2-es Cabrióban található elektronikus asszisztensekre, amelyek optimális láthatóságot és a lehető leghatékonyabb támogatást nyújtják Önnek. Az ötletes pakolási és tárolási funkciók pedig még a legnagyobb tárgyak elhelyezésében is segítséget nyújtanak. A széles körű BMW Service szolgáltatásoknak köszönhetően pedig nem kell aggódnia akkor sem, ha esetleg valamilyen karbantartási műveletre vagy javításra van szükség.

ADAPTÍV FÉNYSZÓRÓK.

Kifinomult alkalmazkodó képességüknek köszönhetően a változó városi és autópályás fényelosztású adaptív fényszórók, amelyek magukban foglalják a kanyarfényeket és a változó vetítési távolságú bi-xenon fényforrásokat is, optimálisan világítják meg az utat.
A vezető éjszaka mélyen belelát a kanyarba, amint elfordítja a kormányt. Az autó melletti terület jobb megvilágítása érdekében a kanyarfények automatikusan bekapcsolnak, amint a vezető aktiválja az irányjelzőt vagy elfordítja a kormánykereket – mindez akkor is megtörténik, ha az autó álló helyzetben van. Az adaptív fényszórók optimálisan világítják meg az utat bármilyen helyzetben, jelentősen fokozva ezzel az aktív biztonságot.

RAKODÓALAGÚT.

Amikor a teljes hátsó üléstámla le van hajtva, nagyméretű – 450 mm széles és 246 mm magas –, praktikus nyílás keletkezik, amelynek köszönhetően hosszabb tárgyak, például sporteszközök is könnyen szállíthatók.
A hátsó üléstámla hátoldala ilyenkor rakodófelületként szolgál. Amikor a vászontető zárva van, például két golftáska szállítható a csomagtérben, amikor pedig le van nyitva, hosszabb tárgyak is elférnek a nagyméretű rakodóalagút jóvoltából.

BMW SELECTIVE BEAM.

A BMW Selective Beam még kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi az éjszakai autózást. A rendszer kitűnően világítja meg az utat, anélkül, hogy elvakítaná a többi vezetőt.
A rendszer észleli a többi közlekedőt, és kitakarja őket a távolsági fényszóró sugárnyalábjából. A fényszóró 400 méteres hatósugarának köszönhetően idejében észlelhetők a veszélyek, és javul az iránytartás is.

SERVOTRONIC.

Élvezze minden helyzetben a Servotronic által biztosított, optimális mértékű kormányrásegítést. A rendszer a pillanatnyi sebesség függvényében változtatja a kormányrásegítés mértékét, és ezzel közvetlen és pontos kormányzást biztosít nagy sebességnél.

Emellett kimagaslóan kényelmes is, hiszen minimálisra csökkenti a kormányzáshoz szükséges fizikai erőt és maximálisra növeli az agilitást parkoláskor, manőverezéskor, szűk utcákon vagy kanyargós utakon való haladáskor.

A vezérlőegység elektronikus sebességméréssel határozza meg az adott szituációban szükséges rásegítés mértékét. A kormányhidraulikában lévő, elektronikusan szabályozott szelep nagyon finom lépésekben tud állítani a rásegítésen, sokkal nagyobb pontossággal, mint a hagyományos kormányrásegítési rendszerek.

A rendszer jóvoltából kis sebességnél lényegesen kisebb fizikai erőt kell kifejteni a kormányzás során. A sebesség növekedésével párhuzamosan a kormányrásegítés mértéke progresszíven csökken annak érdekében, hogy kellő mértékű visszajelzés érkezzen az útról, és minél tökéletesebb legyen az iránytartás.

BORULÁS ELLENI VÉDELEM.

A feltűnésmentesen beépített, teljesen rejtett borulásvédelmi rendszer hatékonyan növeli a BMW 2-es Cabrio passzív biztonságát. Amennyiben a jármű esetleg felborulna, az automatikusan kiemelkedő bukócsövek, valamint a megerősített első szélvédőkeret védik meg az utasokat.
A rendszer speciális borulásérzékelői bocsájtják ki a jelet, amelynek hatására a két, a hátsó fejtámlák mögé süllyesztett bukócső a másodperc tört része alatt kiemelkedik, és pontosan a helyére ugrik. Az érzékelők jelére a légzsákok vezérlőegysége működésbe hozza az övfeszítőket is, csúcsszintű biztonságot nyújtva ezzel az bent ülők számára. Annak köszönhetően, hogy a borulásvédelmi modulok teljesen rejtettek, az autó elegánsan dinamikus dizájnját semmilyen, kevésbé esztétikus elem nem zavarja meg.

KOMFORT BEJUTÁS.

Innovatív és egyszerűen használható – a komfort bejutás rendszer az autókulcs használata nélkül teszi lehetővé az ajtók nyitását és a motor beindítását.
A kulcsot – amely lehet akár a nadrágzsebben vagy az aktatáskában is – a rendszer automatikusan felismeri, amint az az autóhoz közelít. Miután az ajtózár automatikusan kireteszel, a vezető máris beszállhat, és a Start/Stop gomb megnyomásával beindíthatja a motort. A komfort bejutás rendszer alapja a kulcsazonosítás, amely garantálja a biztonságot.

SZERVIZ AZ ÖN BMW-JÉHEZ.

Amikor Ön egy BMW-t vásárol, nemcsak a verhetetlen dinamizmus és vezetési élmény mellett dönt, hanem a tökéletes szervizszolgáltatások és a minden részletre kiterjedő gondoskodás mellett is. Senki nem ismeri ugyanis jobban az Ön BMW-jét, mint a hivatalos BMW Márkaszerviz.
Legyen szó karbantartásról vagy átvizsgálásról, javításról vagy autóápolásról – bármelyik, testreszabott szerviz- vagy javítási szolgáltatásunk esetében nyugodtan bízhat szakembereink első rangú képességeiben és tudásában. Garantáljuk, hogy BMW-je mindig csúcsformában lesz, biztosítva ezzel azt, hogy mindig maximális vezetési élményben legyen része.

 • BMW Service Inclusive

  A BMW Service Inclusive jóvoltából Ön teljesen átadhatja magát a vezetési élménynek. Sem most, sem pedig az Ön által választott hosszúságú időszakban nem kell arra fecsérelnie az idejét, hogy a karbantartások, az átvizsgálások vagy a kopó alkatrészek cseréjének költségein töri a fejét. A BMW Service Inclusive szolgáltatás díja mind az új, mind pedig a használt járművek esetében fedezi a fent említett munkálatokat – amelyekhez a szakemberek kizárólag eredeti BMW alkatrészeket használnak fel. Mindez ráadásul az egész világon elérhető a résztvevő hivatalos BMW Márkaszervizeknél.

 • BMW Teleservices

  A Teleservices szolgáltatás intelligens hálózati kapcsolatot létesít a vezető, a jármű és a BMW között. A függetlenül működő rendszer szükség esetén információkat küld a járműről a BMW-nek, és kapcsolatba lép a központtal, ha közeleg a kötelező szerviz időpontja. A tulajdonos választása szerinti hivatalos BMW Márkaszerviz a megfelelő szerviz időpont kiválasztása és a jármű fogadására való felkészülés érdekében hozzáférhet ezekhez az adatokhoz. Például kellő időben előre megrendelheti a szükséges cserealkatrészeket. A szolgáltatással egyes meghibásodások a távolból is elháríthatók anélkül, hogy fel kellene keresnie a szervizt.

 • Állapotfüggő szerviz

  Az intelligens karbantartási rendszer, az állapotfüggő szerviz (CBS) folyamatosan figyeli az olajszintet, valamint a kopó alkatrészek állapotát. A rendszer kielemzi az adatokat, majd ennek alapján közli Önnel, hogy mikor esedékes a következő szerviz. Az iDrive központi kijelzőjén pontos információk jelennek meg azzal kapcsolatosan, hogy mely alkatrészeket kell átvizsgálni. Mindennek köszönhetően Ön jó előre megszervezheti a szervizlátogatást, valamint elkerülheti a feleslegesen elvégzett karbantartási munkákat.

 • BMW Országúti Segélyszolgálat és Vészhelyzet-menedzsment

  Szakértők kezekben az év 365 napján, a nap 24 órájában. BMW Országúti Segélyszolgálat és Vészhelyzet-menedzsment szolgáltatásainknak köszönhetően Ön biztos lehet abban, hogy kritikus helyzetekben nem marad egyedül. Országúti meghibásodás esetén csak fel kell vennie a kapcsolatot a BMW Mobile Service-szel, és máris segítséget kap telefonon, illetve, ha szükséges, a helyszínre megy egy BMW szervizautó. Baleset esetén a BMW vészhelyzet-menedzsment szakemberei gondoskodnak a rendőrség és a mentőszolgálatok értesítéséről, a vontatási szolgáltatás megrendeléséről, a javítás megszervezéséről, a biztosítási ügyintézésről és még sok más egyébről.