MŰFAJI SOKSZÍNŰSÉG: ROCK ÉS SOUL.

Az új BMW M240i Cabrio: 340 LE (250 kW).

BMW M Performance

MŰFAJI SOKSZÍNŰSÉG: ROCK ÉS SOUL.

Az új BMW M240i Cabrio: 340 LE (250 kW).

MŰFAJI SOKSZÍNŰSÉG: ROCK ÉS SOUL.Az új BMW M240i Cabrio: 340 LE (250 kW).

Amikor a BMW M240i Cabrio soros 6 hangeres, turbófeltöltéses motorja úgy igazából gyorsítani kezd, a légáramlatok valóságos orkánná változnak. Az autóversenyzés világából származó technológiákat a modell esetében optimálisan hozzáigazították a 3,0 literes motor paramétereihez, ami garantálja a kifogástalan viselkedést. Az exkluzív M Performance elemek még sportosabb vonással ruházzák fel ezt az elegáns sportolót. Egy vérbeli M Performance kabrióról van szó tehát, amely arra született, hogy bizsergetően izgalmas vezetési élményt nyújtson a szabad ég alatt.

BMW M240i Cabrio:
Fogyasztás (kombinált): 8,3–7,4 l/100 km
CO2-kibocsátás (kombinált): 189–169 g/km

A BMW M240i CABRIO M PERFORMANCE DIZÁJNJEGYEI.

Az M GmbH kézjegye egyértelműen felismerhető a BMW M240i Cabrión. Az M Sport csomag elemein felül egy egész sor M Performance-jellegzetesség gondoskodik arról, hogy ez a tüzes kétajtós autó igazi különlegesség legyen. Az M Performance modell külseje és belseje világosan árulkodik a sportos gének jelenlétéről. Az autó első pillantásra diszkrét benyomást kelt, másodikra rabul ejtő látványt nyújt, amint pedig a következő pillanatban életre kel a 6 hengeres motor, csak a végtelen horizont szab határt a bizsergetően izgalmas vezetési élmény számára.

 • Exkluzív külső jellegzetességek

  A BMW M240i Cabrio esetében az aerodinamikus első kötény oldalsó légbeömlő nyílásaiban Ferric szürke dizájnelemek láthatók. Ugyancsak Ferric szürke színűek a 18 colos, duplaküllős 436 M könnyűfém keréktárcsák, amelyek ideális közvetítő közegként viszik át az aszfaltra a gyorsító erőt. A Ferric szürkére fényezett, ívelt külső tükörházak, valamint az oldalt lévő, sötét króm bevonatú M-logók elegáns stílusban hívják fel a szemlélő figyelmét arra, hogy egy M Performance modell áll előtte. Hátulnézetből a jobb és a bal oldalon lévő, sötét króm bevonatú kipufogóvégek, valamint az ugyancsak sötét króm modellmegnevezés hangsúlyozzák ki annak tényét, hogy a BMW M240i Cabrio közeli rokonságban van a BMW M modellekkel.

 • Exkluzív belső elemek

  A belső térben szintén jelen vannak az M Sport csomag bizonyos elemei, így például az első sportülések, valamint az M sportkormány. Ezeket az exkluzív, modellmegnevezéssel ellátott ajtóküszöbök egészítik ki, amelyek láttára örömteli várakozás tölti el az vezetőt és az elöl ülő utast, tudván, milyen élményre számíthatnak. A vezető közvetlen látóterében a sportos részleteket a digitális modellmegnevezés, a piros háttérvilágítású órák, valamint a finom, kronométerszerű skálázás jelentik.

SOROS 6 HENGERES M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO BENZINMOTOR

A BMW M240i Cabrio nemcsak szabadon feltörő erejével nyűgöz le, hanem ösztönös agilitásával és mindennapi használhatóságával is. A 3,0 literes hengerűrtartalmú, soros 6 hengeres M Performance TwinPower Turbo motor a Valvetronic szelepvezérlést dupla-VANOS-szal, közvetlen benzinbefecskendezéssel és TwinScroll turbófeltöltővel ötvözi. Az izmos erőforrás különös ismertetőjegyeit az extrém módon spontán gázreakciók, az alacsony fordulatszámon is nagy nyomaték, valamint a széles használható fordulatszám-tartomány jelentik. Az eredmény: 8,3 l/100 km-es (8 fokozatú Steptronic sebességváltó: 7,4 l/100 km) átlagfogyasztással párosuló 500 Nm-es maximális nyomaték. A kabriónak csak 4,9 másodpercre (8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó: 4,7 másodperc) van szüksége ahhoz, hogy 0-ról 100 km/órás sebességre gyorsítson. A motor a BMW 2-es sorozat M Performance modelljeinek kiváltsága.

 • Érzelemgazdag M Performance hangzás

  A BMW M240i Cabrio különleges kipufogórendszere azonnal felismerhető a jobb és a bal oldalon látható, fekete króm borítású kipufogóvégekről. A középső hangtompító dob elhagyása, valamint az intelligens csappantyúvezérlés karizmatikus hangzást biztosít, amelynek gerincbizsergető hatását még a sportülésekben helyet foglalók is érzik. E jelentős akusztikai optimalizáció jelentősen intenzívebbé teszi a sportautós vezetési élményt.

A BMW M240i CABRIO M PERFORMANCE DINAMIZMUSA.

A BMW M240i Cabrio menetdinamikai koncepciójának megtervezésekor a teljesítmény állt a középpontban. A cél a vezetési élmény fokozása, valamint a kompromisszumoktól mentes mindennapi használhatóság volt. A magas szintű agilitás, a precíz irányíthatóság, valamint a komponensek kiegyensúlyozott hangolása a kanyarokból való kigyorsításokkor mindig jól érezhető. A BMW M GmbH mérnökei az általuk elvégzett számos módosítással a legapróbb részletekbe menően optimalizálták e kabrió felfüggesztési és kormányzási karakterisztikáját.

 • Több dinamizmus: ültetett M Sport futómű

  Annak érdekében, hogy az egyedülálló motorteljesítményből lenyűgöző és példás dinamizmus legyen, a rugókat és a stabilizátorokat gondosan a nyomatékos 6 hengeres motor támasztotta követelményekhez igazították. Az első futómű különleges elasztokinematikus tulajdonságai letaglózóan élménydús pillanatokat hoznak a vezetésbe. A még magasabb szintű agilitás a különlegesen hangolt, 10 milliméterrel ültetett M Sport futóműnek, valamint a Servotronic funkcióval ellátott, változó áttételű sport kormányműnek köszönhető. Az opcionális BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer rugalmasan osztja el a BMW M240i xDrive Cabrio hajtóerejét a tengelyek között, gondoskodva ezzel a lehető legjobb tapadásról még problémás útviszonyok közepette is.

  BMW M240i Cabrio:
  Fogyasztás (kombinált): 7,8 l/100 km
  CO2-kibocsátás: 179 g/km

 • Több sportosság: 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó

  A BMW M240i Cabrio dinamikus sprintjeit a 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó teszi lehetővé. A váltó Launch Control funkciójának köszönhetően a 0–100-as gyorsítások akár 4,7 másodperc alatt is letudhatók. A maximális erejű állórajthoz Önnek egyszerűen csak meg kell nyomnia a DSC gombját, az „S” pozícióba kell tolnia a sebesség-előválasztó kart, majd hirtelen le kell vennie a lábát a fékpedálról, miközben padlóig nyomja gázpedált. Meglátja: amint felengedi a féket, garantáltan átértékeli majd „hajtóerő” fogalmát.

 • Jobb uralhatóság: M Sport fékrendszer alapfelszereltségként

  Az elülső, négydugattyús, fix nyerges alumínium féktárcsák határozottan állítják meg a 18 colos, duplaküllős 436 M könnyűfém keréktárcsákat. Hátul ugyanezt a feladatot kétdugattyús tárcsafékek hajtják végre. A belső hűtésnek köszönhetően a féktárcsák még nagy hőterhelés esetén is megbízhatóan látják el a feladatukat. Az elképesztő fékerő jelenléte még az autó álló helyzetében is nyilvánvaló a különleges, M-logós, kék színű féknyergek jóvoltából.

AZ M PERFORMANCE MODELLCSALÁD.

Finomra csiszolt dizájn, tökélyre vitt menettulajdonságok, maximálisra növelt dinamizmus. Az M Performance modellek e három tulajdonság megtestesítői. A BMW M GmbH exkluzív termékeiről lévén szó, e modellek sorozatuk legnagyobb erényeit a BMW M dinamikus génjeivel ötvözik, ily módon teremtve meg teljesen önálló kategóriájukat.

Felfokozott vezetési élmény.

Ismerkedjen meg a teljes M Performance modellskálával.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-fogyasztásra, a CO2-kibocsátásra és a villamosenergia-fogyasztásra vonatkozó adatok a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak. Az üzemanyag-fogyasztás meghatározása az EU vezetési ciklus alapján történt.

  A hatótávolság számos különböző tényezőtől függ, amelyek közül kiemelt jelentőséggel bírnak a következők: egyéni vezetési stílus, kiválasztott útvonal, időjárási viszonyok, a fűtés/klimatizálás használata és előkondicionálás.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO2 Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen elérhető, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.