MŰFAJI SOKSZÍNŰSÉG: ROCK ÉS SOUL.

Az új 5 ajtós BMW M140i: 340 LE, 250 kW.

BMW M Performance

MŰFAJI SOKSZÍNŰSÉG: ROCK ÉS SOUL.

Az új 5 ajtós BMW M140i: 340 LE, 250 kW.

MŰFAJI SOKSZÍNŰSÉG: ROCK ÉS SOUL.Az új 5 ajtós BMW M140i: 340 LE, 250 kW.

A BMW 1-es sorozaton belül a BMW M140i egyedülálló módon 6 hengeres benzinmotorral lép csatasorba, amely az 5 ajtós modellt 4,8 másodperc alatt gyorsítja fel 100 km/órás sebességre. A kompromisszummentes vezetési élmény biztosításának érdekében az M szakértői a dizájntól a motoron át a felfüggesztésig számos részletet módosítottak és finomhangoltak, hogy minden tökéletesen összecsiszoltan működjön. Az eredmény: egy kompakt M Performance modell olyan látványvilággal és menettulajdonságokkal, amelyek bebiztosítják a BMW 1-es sorozatban elfoglalt különleges helyét.

5 ajtós BMW 140i:
Fogyasztás (kombinált): 7,8–7,1 l/100 km
CO2-kibocsátás: 179–163 g/km

Design

AZ 5 AJTÓS BMW M140i M PERFORMANCE DIZÁJNJEGYEI.

Az egyedülálló teljesítmény záloga az alkotóelemek tökéletes összjátéka. Mindez az elülső légbeömlő nyílásokkal kezdődik, amelyek segítenek a motor hűtésében, majd az M Sport futóművel folytatódik, amely még jobb menettulajdonságokkal ruházza fel a BMW M140i-t. Az M Sport csomag számos elemét exkluzív M Performance jegyek gazdagítják. E vizuális csemegék arra a magával ragadó lelkesedésre tesznek utalást, amely akkor szabadul fel, amikor a vezető hagyja szabadon felpörögni az izmos, soros hathengeres M Performance TwinPower Turbo benzinmotort.

AZ 5 AJTÓS BMW M140i EXKLUZÍV RÉSZLETEI.

Kontrasztszínű dizájnelemek.

Exkluzív kiegészítő részletekként az aerodinamikus kialakítású első kötény kétoldalt lévő légbeömlő nyílásait a BMW M140i esetében Ferric szürke dizájnelemek ékesítik.

18” méretű M duplaküllős 436 M.

Az exkluzív, Ferric szürkére fényezett könnyűfém keréktárcsák (elöl 225/40 ZR18, hátul 245/35 ZR18 gumiabroncsokkal) az M Sport fékekkel együtt optimálisan továbbítják az aszfaltra a fékezési és a gyorsítási erőt.

Kontrasztszínű külső tükörházak.

Az áramvonalasan ívelt vonalú tükörházak Ferric szürke színben pompáznak. Aerodinamikus kialakításuknak köszönhetően a külső tükröknek szinte nincs is légellenállása.

M-logó sötét króm bevonattal.

A sötét króm bevonattal ellátott M-logó elegáns stílusban hívja fel a figyelmet arra tényre, hogy a BMW M140i az M Performance modellek sorába tartozik.

Kipufogó a jobb és a bal oldalon.

A BMW 1-es sorozaton belül egyedüliként a BMW M140i hátulján, a jobb és a bal oldalon sötét króm bevonatú kipufogók láthatók, amelyek a középső hangtompító dob nélküli, állítható csappantyús kipufogórendszer jelenlétére utalnak.

Sötét króm modellmegnevezés.

A hátul látható speciális, kontrasztszínű modellmegnevezés a BMW M140i és a BMW M modellek közötti közeli rokonság tényét emeli ki.
Engines

SOROS HATHENGERES M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO BENZINMOTOR.

A 3,0 literes, soros 6 hengeres M Performance TwinPower Turbo benzinmotor a TwinScroll turbófeltöltőhöz Valvetronic szelepvezérlést, dupla-VANOS-t és nagy precizitású befecskendezést társít. Az intelligens, innovatív technológiai csomag a 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltóval ellátott BMW M140i fogyasztását 100 kilométerenként mindössze 7,1 literre (xDrive: 7,4 l/100 km), CO2-kibocsátását pedig 163 g/km-re (xDrive: 169 g/km) viszi le – miközben lenyűgöző teljesítményadatokat biztosít: 340 lóerőnyi (250 kW) teljesítmény, 500 Nm-es maximális nyomaték és 4,6 másodperces (xDrive: 4,4 s) 0–100-as sprint. A legnagyobb sebesség 250 km/óra (elektronikusan leszabályozva). A BMW 1-es sorozaton belül ez a motor a BMW M140i kiváltsága.

 • Érzelemgazdag M Performance hangzás

  A BMW M140i különleges kipufogórendszere azonnal felismerhető a jobb és a bal oldalon látható, fekete króm borítású kipufogóvégekről. A középső hangtompító dob elhagyása, valamint az intelligens csappantyúvezérlés karizmatikus hangzást biztosít, amelynek gerincbizsergető hatását még a sportülésekben helyet foglalók is érzik. E jelentős akusztikai optimalizáció szintén döntő módon járul hozzá a sportautós élmény ugrásszerű növekedéséhez.

Driving Dynamics

AZ 5 AJTÓS BMW M140i M PERFORMANCE DINAMIZMUSA.

Az 5 ajtós BMW M140i a sportos vezetési élmény és a magas fokú dinamizmus megtestesítője. Az autó tíz milliméterrel ültetett futóműve közvetlenül viszi át az útra a hajtóerőt. A kék színű, M-logós féknyergekkel ellátott M Sport fékrendszer még kifejezetten dinamikus vezetési stílus esetén is maximális lassító képességet garantál. A módosított rásegítésű, nagyobb visszatérítő erőt alkalmazó, változó áttételű sport kormánymű azzal a megnyugtató érzéssel tölti el a vezetőt, hogy biztosan kézben tartja az autó irányítását.

 • Több dinamizmus: ültetett M Sport futómű

  Annak érdekében, hogy az egyedülálló motorteljesítményből lenyűgöző és példás dinamizmus legyen, a rugókat és a stabilizátorokat gondosan a nyomatékos 6 hengeres motor támasztotta követelményekhez igazították. Az első futómű különleges elasztokinematikus tulajdonságai letaglózóan élménydús pillanatokat hoznak a vezetésbe. A még magasabb szintű agilitás a különlegesen hangolt, 10 milliméterrel ültetett M Sport futóműnek, valamint a Servotronic funkcióval ellátott, változó áttételű sport kormányműnek köszönhető. Az opcionális BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer rugalmasan osztja el a BMW M140i xDrive hajtóerejét a tengelyek között, amivel még problémás útviszonyok között is biztosítja az erő lehető legjobb útra vitelét.

  5 ajtós BMW M140i xDrive
  Fogyasztás (kombinált): 7,4 l/100 km
  CO2-kibocsátás (kombinált): 169 g/km

 • Több sportosság: 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó

  A BMW M140i dinamikus sprintjeit a 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó teszi lehetővé. A váltó Launch Control funkciójának köszönhetően a 0–100-as gyorsítások akár 4,6 másodperc alatt is letudhatók. A maximális erejű állórajthoz Önnek egyszerűen csak meg kell nyomnia a DSC gombját, az „S” pozícióba kell tolnia a sebesség-előválasztó kart, majd hirtelen le kell vennie a lábát a fékpedálról, miközben padlóig nyomja gázpedált. Meglátja: amint felengedi a féket, garantáltan átértékeli majd „hajtóerő” fogalmát.

 • Jobb uralhatóság: M Sport fékrendszer alapfelszereltségként

  Az elülső, négydugattyús, fix nyerges alumínium féktárcsák határozottan állítják meg a 18 colos, duplaküllős 436 M könnyűfém keréktárcsákat. Hátul ugyanezt a feladatot kétdugattyús tárcsafékek hajtják végre. A belső hűtésnek köszönhetően a féktárcsák még nagy hőterhelés esetén is megbízhatóan látják el a feladatukat. Az elképesztő fékerő jelenléte még az autó álló helyzetében is nyilvánvaló a különleges, M-logós, kék színű féknyergek jóvoltából.

AZ M PERFORMANCE MODELLCSALÁD.

Finomra csiszolt dizájn, tökélyre vitt menettulajdonságok, maximálisra növelt dinamizmus. Az M Performance modellek e három tulajdonság megtestesítői. A BMW M GmbH exkluzív termékeiről lévén szó, e modellek sorozatuk legnagyobb erényeit a BMW M dinamikus génjeivel ötvözik, ily módon teremtve meg teljesen önálló kategóriájukat.

Felfokozott vezetési élmény.

Ismerkedjen meg a teljes M Performance modellskálával.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-fogyasztásra, a CO2-kibocsátásra és a villamosenergia-fogyasztásra vonatkozó adatok a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak. Az üzemanyag-fogyasztás meghatározása az EU vezetési ciklus alapján történt.

  A hatótávolság számos különböző tényezőtől függ, amelyek közül kiemelt jelentőséggel bírnak a következők: egyéni vezetési stílus, kiválasztott útvonal, időjárási viszonyok, a fűtés/klimatizálás használata és előkondicionálás.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO2 Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen elérhető, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.